luni 17 iunie 2024

Liberalii cer demiterea lui Budăi: Mărește salariile din gură

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liberalii sunt nemulțumiți că ministrul Muncii anunță creșteri salariale și de pensii fără consultări prealabile. O parte din liderii PNL i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe Marius Budăi.

„Să anunți creșterea salariului minim fără o negociere cu principalii actori sociali face mult rău României”, a punctat și fosta ministră a Muncii, Raluca Turcan.

Alina Gorghiu: „Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al muncii mărind de 10, de 20 de ori salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă. Suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe, în ciuda faptului că anumiți colegi din această coaliție vor din când în când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției. Cred că cea mai sănătoasă, corectă, loială atitudine și constructivă pentru coaliție e ca absolut orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat prim-ministrul. Domnul Budăi și ceilalți colegi, indiferent de culoarea politică, au înțeles – guvernul acela nu e al PSD, nici PNL, nici UDMR, nici al unui partid, ci este Guvernul României”.

La rândul său, Marius Budăi spune că a avut acordul PSD și nu își retrage declarațiile.

„Sunt ministrul Muncii și al celor care muncesc acum, sunt ministrul Muncii al celor care au muncit în România și nu mi se pare corect ca cei care au muncit sau care muncesc să se zbată în sărăcie.

Am avut acordul conducerii PSD care m-a însărcinat să prezint aceste măsuri gândite și pe care le vom prezenta către coaliție spre analiză”, a declarat Marius Budăi joi.

Amintim că acesta a propus majorarea salariului minim la 3.000 de lei, a pensiei minime la 1.100 de lei și a punctului de pensie la 1.745 de lei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro