duminică 3 martie 2024

Liberalii Pun Presiune pe PSD: PNL Propune Amendament privind Taxele în 2024

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Luni, deputații liberali Bogdan Huțucă și Florin Roman vor prezenta în Parlament un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2024, propunând ca în anul următor să nu se înregistreze creșteri ale taxelor existente sau introducerea unora noi.

Aceasta este decizia luată de PNL în cadrul forului său de conducere la începutul săptămânii, conform anunțului președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

„Nu ne permitem ca anul viitor să mai creştem taxe şi impozite. Este deja o decizie în implementare, o mare parte a măsurilor vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Ca atare, nu putem să venim cu încă o povară pe mediul pentru afaceri”, afirma liderul PNL.

Conform inițiatorilor, amendamentul la Legea bugetului de stat prevede că „pe parcursul exercițiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025, prin care se realizează creșteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 01.01.2024, se elimină sau se reduc facilități existente sau prin care se stabilesc alte impozite și taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat”.

 

Deputații liberali Bogdan Huțucă și Florin Roman vor depune luni în Parlament un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2024. Acesta propune menținerea nivelului actual al taxelor și evitarea introducerii unor taxe noi în anul viitor, conform deciziei luate de PNL în forul său de conducere la începutul săptămânii, așa cum a informat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Ratiunea liberalilor este că proiectul de buget de stat și proiectul de buget de asigurări sociale pentru anul 2024 au fost construite având la bază un cadru fiscal aplicabil începând cu 1 ianuarie 2024. Prin urmare, pentru a întări disciplina financiară și a asigura predictibilitatea politicii fiscale, PNL susține introducerea în Legea bugetului de stat pentru 2024 a unei prevederi clare privind menținerea unui nivel predictibil de impozitare.

Renunțarea la introducerea de noi taxe și menținerea la nivelul actual al celor existente sunt considerate condiții esențiale pentru stimularea unei creșteri economice solide și pentru protejarea antreprenorilor și a puterii de cumpărare a populației.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro