Liderii bandelor din Noua Zeelandă, pro vaccinare

În prezent statul de la Antipozi are 70% din populație imunizată complet, noteză The Guardian. Totuși, miniștrii cabinetului de la Wellington au avut o întâlnire cu liderii bandelor din Noua Zeelandă pentru a elabora o strategie prin care să crească rată de vaccinare.

Cele mai cunoscute bande rivale sunt Mongrel Mob și Black Power.

Conducătorul „Black Power”, Mark Pitman, una dintre cele mai puternice grupări din Noua Zeelandă, a apărut pe postul de televiziune națională când a primit vaccinul. Acestuia i s-a acordat statutul de „lucrător esențial” în lupta împotriva Covid.

„Sunt un lider și vreau să dau un exemplu pentru oamenii mei. Vreau să mă vaccinez, vreau să se știe că acesta este un lucru bun. Să afle toată organizația noastră că am făcut-o”, a spus acesta în fața camerelor de televiziune.

Harry Tam este un membru fără cazier al grupării Mongrel Moba. El lucrează la serviciile sociale și a fost consilier principal în politici anti-infracționalitate.

De două luni călătorește din oraș în oraș, de la o bandă la alta, de la un membru la altul, în încercarea de a-i determina să se vaccineze.

„Am mers la Rotorua pentru a vorbi cu unii dintre liderii asociației din Golful Waihau. I-am convins să se vaccineze pe ei și pe membrii familiilor lor. S-au vaccinat 27 de persoane pe zi.

Ce trebuie să învețe Guvernul? Neglijarea comunităților poate avea repercusiuni în toată Noua Zeelandă.

Aceste comunități sunt împrăștiate după pofta politicienilor, fără ca ei să se întrebe de ce există aceste comunități și de ce se comportă în felul în care se comportă. Nu există politici pro-sociale pentru ei. Singura politică este aplicarea legii. Poate că această colaborare Covid e un prim pas pentru remedierea situației”, spune Tam.

Această strategie a fost adoptată la propunerea ministrului maori al dezvoltării, Willie Jackson. Acesta a argumentat că, dacă gangsterii rămân nevaccinați, bandele și rețelele lor din țară îi pun și pe alții în pericol.

Comentează pe FACEBOOK