Ministerul Sănătății fără bani

S-au terminat banii de la Ministerul Sănătăți, iar în acest moment zeci de mii de salariați riscă să nu își ia salariile.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă autorităţile au asigurate fondurile pentru plata personalului sanitar din instituţiile publice.

Acesta spune că este nevoie de o rectificare bugetară pentru plata personalului din sistemul public de sănătate.  Conform ministrului, până la 15 decembrie trebuie asigurate fonduri pentru minister.

„Soluţia va fi găsită cât mai rapid posibil. Am spus că pe 15 decembrie trebuie să asigurăm Ministerului Sănătăţii salariul a peste 74.000 de salariaţi din sistemul sanitar, care sunt plătiţi din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii. Şi aceste soluţii, imediat după formarea Guvernului, vor trebui găsite printr-o rectificare bugetară. Astăzi, din punctul de vedere al timpului, sigur, suntem sub presiunea timpului dar încă nu suntem la limita la care am putea spune că nu putem să asigurăm. Şi sunt sigur că după formarea Guvernului imediat va avea loc o rectificare bugetară şi sumele necesare vor fi asigurate Ministerului Sănătăţii”.

Comentează pe FACEBOOK