Case din România, la același preț ca în Dubai

Ofertele aduse de dezvoltatorii străini la un târg de imobiliare din Capitală sunt care mai de care mai tentante.

O vilă în Marbella de 22 de milioane de euro, ori un apartament cochet situat în luxosul Dubai, dar la preț de București sunt doar câteva exemple.

În ultima perioadă tot mai mulți români cu posibilități se interesează de investiții în afara țării. Acest lucru este posibil pentru că ″luxul″⁣ de la noi poate fi chiar mai scump.

O locuinţă de lux exclusivistă, din Marbella, sudul Spaniei, costă aproape 22 de milioane de euro. Proprietatea a atras toate privirile la un târg de imobiliare din Bucureşti.

Din ce în ce mai mulți români aleg Marbella pentru a doua reședința, nu doar o destinaţie de vacanţă.

Alexis Barbovitch, reprezent firma imobiliară Spania: „Avem din ce în ce mai mulţi clienţi din România, în special din Bucureşti, anul acesta am avut deja cinci clienți. Românii vor lux şi un stil modern, aproape de mare, şi spaţiu deschis.”

Ofertele abundă pe însorita coastă spaniolă şi pentru apartamente de câteva sute de mii de euro.

Client: „Încercăm să vedem piaţa, preţurile ajung să fie mai convenabile afară decât în România. Preţurile pe Barbu Văcărescu au ajuns la 200.000 de euro pentru un apartament! Mult mai uşor este o închiriere pentru o casă aproape 100% sezon estival, faţă de o casă în Bucureşti, unde puterea de închiriere e mult mai mică”.

Există oferte și în alte locuri exotice, de pildă, în Dubai.

Andreea Popa, reprezentant dezvoltator imobiliar: „Prețurile pornesc de la 198.000 euro pentru un apartament cu dormitor şi living, şi studiouri la 100.000 euro, şi toate beneficiază de plăţi eşalonate direct de la dezvoltator″.

În România, o locuință la malul Mării Negre ajunge la un preţ cu şase zerouri. Locuința este situată într-un complex nou, cu piscine, spa şi hotel pentru animale de companie.

Daniel Cârstocea, reprezentant dezvoltator imobiliar: „Sunt foarte mulţi cumpărători care vor să cumpere chiar mai multe unităţi pentru a face business. Cea mai scumpă locuinţă începe de la 1 milion de euro″.

Cristina Bercea, reprezentant târg imobiliar: „Se caută în general apartamente mai mari, cu suprafeţe mai generoase, amplasate mai aproape de natură. Vrei să ai tot confortul când lucrezi de acasă″.

Preţul mediu pentru locuințele din România este de 1.500 de euro pe metrul pătrat.

În acest moment, Constanța este sub această medie, iar Bucureşti este peste. Prețul se apropie de 1.600 de euro.

Casele şi apartamentele din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe. Preţul mediu se apropie de 2.000 de euro.

Comentează pe FACEBOOK