luni 17 iunie 2024

Locul Republicii Moldova e în UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

„Locul Republicii Moldova e în UE. Europa este mai multă decât o lozincă politică, e un mod de viaţă”. Este declarația Maiei Sandu în deschiderea mitingului „Moldova Europeană” de la Chişinău, relatează radiochisinau.md.

„Obiectivul nostru de ţară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene. Europa este mai mult decât o lozincă politică, e un mod de viaţă, o şansă a poporului nostru să trăiască în pace şi belşug’, a spus şefa statului.

La mitingul pro-european organizat la iniţiativa preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu participă peste 75.000 de persoane.

Pe lângă președinta Maia Sandu mai sunt prezenți preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, dar şi ambasadorul României la Chişinău, Cristian Leon Ţurcanu.

„Europa este Republica Moldova. Republica Moldova este Europa. Moldova nu este singură”, a spus duminică, în limba română, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în discursul său de la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, relatează Radio Chişinău.

Roberta Metsola a scandat împreună cu participanţii la miting cuvântul „solidaritate”, în limba română.

„În ultimii ani, aţi făcut paşi decisivi iar acum aveţi responsabilitatea de a merge pănă la capăt, chiar şi cu acest război la graniţa voastră. Noi, în Parlamentul European, am recunoscut progresul făcut de ţara voastră. Republica Moldova este gata pentru integrarea în piaţa unică europeană”, a spus Roberta Metsola.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro