luni 17 iunie 2024

Ludovic Orban vrea anticipate în iunie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat duminică seară la emisiunea Dosar de politician, pe B1 TV, că cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie, iar ce alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în aceeaşi perioadă.

”Alegerile anticipate se pot face în iunie. Aproximativ în perioada 15 – 30 iunie”, a afirmat Ludovic Orban, adăugând că: „Organizarea alegerilor anticipate nu este o poftă, o ambiţie a PNL, ci este în interesul României”, a spus liderul PNL.

Potrivit acestuia, organizarea unor eventuale alegeri anticipatele depinde de modul în care vor evolua evenimentele care i-ar permite preşedintelui României să dizolve Parlamentul.

”În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. 

E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, a declarat premierul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro