marți 6 iunie 2023

Lui Elon Musk i se cere să respecte drepturile omului

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

ONU i-a cerut lui Elon Musk să se asigure că drepturile omului sunt respectate pe Twitter. Cel care i-a adresat rugămintea printr-o scrisoare deschisă este înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk.

„Vă cer să vă asiguraţi că drepturile omului sunt esenţiale pentru gestionarea Twitter sub conducerea dumneavoastră”, a scris Türk într-o scrisoare deschisă, în care şi-a exprimat „aprecierea faţă de piaţa noastră publică digitală şi rolul Twitter în aceasta”.

„Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acţioneze ca garanţii pentru utilizarea şi evoluţia platformei” şi, „ca toate companiile, Twitter trebuie să înţeleagă prejudiciile asociate cu platforma sa şi să ia măsuri pentru a le remedia”, a mai spus el.

Oficialul ONU a amintit și că Elon Musk a concediat întreaga echipa a Twitter . Din punctul lui de vedere acesta „nu este un început încurajator”.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului şi-a publicat scrisoarea deschisă chiar pe Twitter. Acesta are aproximativ 25.000 de abonaţi. Tot acesta a enunţat şase principii fundamentale, printre care libertatea de expresie, protecţia vieţii private şi garantarea transparenţei.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro