vineri 14 iunie 2024

Mafia lemnului din Suceava face ravagii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Jaful din pădurile sucevene merge pe roate. Un activist de mediu din zonă a surprins o serie de imagini incredibile, cu trunchiuri ce nu ar fi trebuit sub nicio formă puse la pământ. Însă, în fieful actualului secretar de stat de la ministerul Mediului, Gelu Puiu, se poate orice. Vorbim de „lupul pus paznic la stână” un fost șef de ocol din zonă ce a ajuns al doilea om din ministerul ce ar trebui să lupte împotriva hoților de lemn. Cum ministrul Mediului, Costel Alexe, pare să îl fi lăsat pe Gelu Puiu la butoane pe zona forestieră, imaginile precum cele de mai jos nu sunt nicio surpriză.

Ceea ce vedeți aici este opera unei adevărate rețele. Tăietorii sunt cunoscuți în toată zona, își țin marfa la vedere, dar nimeni nu le face nimic. Ba devin și violenți atunci când cineva le cere socoteală.

Firma care este responsabilă de exploatarea din imaginile postate și de terenul aferent se numește SC Chirutmin Prod SRL și este, cum altfel, a unui ales local. Este vorba de consilierul Simion Chiruț. Utilejele acestuia umblă după bunul plac pe drumurile comunale. La fel, într-un mod sfidător este depozitat și lemnul exploatat:direct pe marginea drumului, pe spațiul destinat circulației localnicilor.

Despre consilierul Chiruț, tăietorul înverșunat s-au făcut nenumărate anchete în presa locală. El a fost consilier local PNL, pana la sfârșitul anului trecut, când și-a dat demisia din partid. Să nu credeți că a fost benevol. Omul a fost în centrul unui scandal monstru, după ce a atacat și distrus mașina jurnaliștilor de la Recorder, care făceau o investigație fix despre tăierile ilegale de pădure. Relația sa cu actualul ministru secretar de stat de la Mediu este de notorietate în zonă. Mulți localnici susțin că acesta este și motivul pentru care garda forestieră din zonă nu îl calcă mai deloc. Oricum ar fi, imaginile surprinse de cei ce se încăpățânează să salveze pădurea vorbesc de la sine…

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro