luni 25 septembrie 2023

Majorări salariale pentru funcționarii publici, în plină criză financiară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În plină criză financiară generată de epidemia de Covid, o parte dintre funcționării români se vor bucură de majorări salariale. 

Camera Deputaților a adoptat, decizional, miercuri, un proiect de lege care modifică și completează Legea-cadru153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Astfel,  si alte categorii de funcționari publică vor beneficia de majorarea cu 15% a salariului de bază, cum ar fi cei care lucrează la Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului și Parlament. Proiectul merge spre promulgare.

Inițiativă aparține PSD-istilor Claudiu Manda, Doină Federovici și liberalului Ioan Chirtes. 

„Functionarii publici din cadrul aparatului Administrației Prezidențiale, Secretariatului General al Guvernului, precum și funcționării publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, arată proiectul, potrivit News.ro.

Motivarea amendamentelor este „eliminarea discriminării la care au fost supuși funcționării respectivi, având în vedere specificul și unicitatea atribuțiilor și activității desfășurate și ținând cont de interdicțiile și incompatibilitățile prevăzute de statute, precum și de dispozițiile Codului administrativ, restricții care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferențe salariale”.

„Prin excepție, pentru instituțiile din sistemul sanitar și de asistentă socială, cele din sistemul de apărare, ordine publică si securitate nationala, cele din sistemul justiției, precum și cele din subordinea Ministerului Justiției, sumă sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăși 30% din sumă salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă și a indemnizațiilor lunare, după caz”, mai prevede un alt text adoptat, motivându-se că, astfel, se vor rezolvă unele inechități salariale cu care se confruntă personalul din justiție.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro