miercuri 29 noiembrie 2023

Marcel Boloș cere o revizuire a salariilor sau reducerea numărului de bugetari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pentru redresarea bugetară, Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, are în calcul mai multe scenarii de criză. Acesta a vorbit despre această situție la Antena3, scrie G4media.ro, care citează postul TV.

„Noi avem în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în PNRR, este cea referitoare la sustenabilitate. Ne îndreptăm fie spre o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie spre o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit”, a spus Boloș, vineri, la Antena3. Ministrul a precizat că Guvernul ia în calcul, totodată, și creșterea taxelor și impozitelor: „Avem și varianta în care, să zicem, avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României”.

Declarația a venit după ce ministrul PSD de Finanțe, Adrian Câciu, a propus reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 miliarde lei.  

„Și recentele declarații privind faptul că trebuie să se taie cheltuieli de 20 de miliarde de lei ne duce spre aceste reforme pe care Comisia, pe bună dreptate, spune că «Nu aveți bani, implementați reformele!»”, a mai spus Boloș.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro