joi 7 decembrie 2023

Marcel Ciolacu: Momentan avem bani de pensii și salarii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre rectificarea bugetară, că în primul rând aşteaptă să i se promulge legea de asumare a răspunderii. El a mai precizat că i-au venit cheltuieli pe educaţie, suplimentare, de câteva miliarde bune.

”În primul rând să mi se promulge legea de asumare. (…) Cu adevărat, mi-au venit cheltuieli pe educaţie, cheltuieli suplimentare de câteva miliarde bune, pe acest sfârşit de an, prin noua lege a educaţiei. Este transportul, bursele, masa caldă pe care trebuie să le bugetezi, în acest moment şi pe anul viitor dar şi pe anul acesta. Au venit aceste cheltuieli şi la salarii, nu au fost ce am calculat atunci, am ajuns la 3,2 miliarde. Anul acesta vom avea asigurate şi o parte din bani doamna ministru i-a primit la fosta şedinţă de guvern şi în acest ritm vom continua să acoperim toate cerinţele de la Ministerul Educaţiei incluzând şi acest pachet din noua lege a educaţiei care nu a fost bugetat.

(…) Momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii, funcţionarea statului şi toate investiţiile pe care le avem în primul rând cele pe fonduri europene şi în primul rând cele care au finalitatea exerciţiului financiar pe 31 decembrie”, a mai spus premierul.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro