„Marele Alb” și banii publici cheltuiți de BOR

Recorder publică o amplă investigație despre modul în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână. Investigația vizează construcția și reabilitarea de biserici din bani publici și arată că în timpul mandatului Patriarhului Daniel, cunoscut drept „Marele Alb” în cercurile sale de influență, aproximativ 1.3 miliarde de lei au fost alocați doar către bisericile din București.

Între politicienii din clanul Patriarhului Daniel se găsește și Neacşu Lazăr, consilier PSD în Capitală. Practic, toate conexiunile cu Prefericitul se făceau prin el. Acesta a demisionat miercuri, după dezvăluirile jurnalistului de la Recorder, atât din PSD cât și din funcția de consilier general.

Jurnalistul Victor Ilie s-a infiltrat – cu identitate falsă – în BOR pentru a negocia contracte de reabilitare a bisericilor din bani publici.  S-a prezentat drept consultant privind obținerea de fonduri europene.

Lazăr Neacșu se laudă în reportajul realizat cu o cameră ascunsă că el face și desface tot ce ține de contracte.

Jurnalistul a primit asigurări de la oameni ai Bisericii că va câștiga și licitațiile pentru executarea lucrărilor, fără probleme și doar cu „binecuvântarea” Preafericitului.

Printre investițiile cele mai costisitoare de la nivelul Capitalei se numără Catedrala Mântuirii Neamului, proiect care a fost ridicat pe un teren în valoare de 180 de milioane de euro, primit pe vremea când Adrian Videanu era primar. Potrivit Recorder, firma acestuia, Titan Mar, ar fi livrat marmură în valoare de peste 100 de milioane de lei pentru Catedrala aflată în construcție.

Materialul integral – AICI

 

Comentează pe FACEBOOK