Prima negociere Cioloș-Cîțu-Kelemen, fără rezultat

UPDATE 18.00 – Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat, miercuri, la sediul PNL, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile s-au încheiat fără a exista o înțelegerea pentru susținerea unui Guvern Cioloș.

„Nu s-a ajuns la nicio concluzie, nu s-a luat nicio decizie”, a spus Cioloș, grăbit să plece la sediul USR.

Stirea initiala

Premierul desemnat Dacian Cioloş se va întâlni miercuri cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, la sediul central al PNL, în format Dacian Cioloș – Florin Cîțu – Kelemen Hunor – Varujan Pambuccian.

„Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate”, a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, potrivit Hotnews.

UDMR-iștii sunt de părere că efacerea coaliţiei de guvernare „este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

Liberalul Dan Vîlceanu a subliniat însă că Dacian Cioloş trebuie să vină cu o rezolvare, altfel „înseamnă că a fost iresponsabil şi nu face decât să lungească această perioadă de criză degeaba”.

Dan Barna a subliniat faptul că USR va propune un Cabinet propriu în cazul în care, la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie, nu se conturează negocieri pentru o colaborare cu PNL şi UDMR.

Comentează pe FACEBOOK