marți 28 noiembrie 2023

Mașini cu Numere de România Ridicate în Belgia, Fără Amenzi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mașinile înmatriculate în România și parcate în Sint-Truiden au fost ridicate de către autoritățile locale în cursul acestei săptămâni. Primărița orașului belgian a oferit explicații privind această acțiune și a decis să nu mai aplice amenzi proprietarilor de autovehicule, conform informațiilor publicate în cotidianul regional Het Belang van Limburg.

„De ce mașinile cu numere de înmatriculare românești nu primesc amendă în Sint-Truiden: Dar vom remorca acum”, titrează sursa citată, între-un articol în care continuă: „Parcați gratuit toată ziua în centrul orașului și încă nu primiți o amendă? Acest lucru este posibil, cu condiția să aveți o plăcuță de înmatriculare din Europa de Est. Pentru că trimiterea unei amenzi și primirea banilor este foarte dificilă. Orașul Sint-Truiden s-a săturat de asta și a desfășurat miercuri o campanie de tractări”.

„De uindeb pot comanda placute de inmatriculare romanești?”, s-a intrebat pe Facebook săptămâna trecută comerciantul Tom Goossens, de la Deli Roma din Sin-Truiden.

Acesta s-a săturat de persoanele care parcau la ușa sa zilnic și lăsau mașinile acolo.

„Acestea sunt așa-numitele locuri shop&go. Poți sta acolo gratuit o vreme, dar apoi trebuie să muți mașina. Deci, sunt destinate clienților care doresc să cumpere ceva rapid. Cu toate acestea, există șoferi care își permit să stea acolo o zi întreagă. Te-ai aștepta să primească o amendă uriașă. Dar asta nu se întâmplă. Se pare că acest lucru este dificil de făcut cu cei cu plăcuțele de înmatriculare din Europa de Est”, a spus bărbatul.

Conform șefului poliției locale, Steve Provost, există câteva opțiuni, însă deciziile nu se află în competența sa: „Acest tip de încălcare a legii a fost dezincriminat. Asta înseamnă că noi, ca polițiști, putem amenda parcările ilegale, dar dacă șoferii sunt parcați corect, orașul este cel care percepe taxele. Acest lucru asigură faptul că plata se face corect și că orele de parcare sunt respectate. Este cineva parcat pe trotuar? Atunci fii sigur că noi, ca polițiști, vom interveni. Am auzit reclamații despre mașini cu numere de înmatriculare românești care sunt parcate corect în locurile de parcare, dar care nu respectă regulamentul de parcare. Ca poliție, nu putem interveni aici”.

Primărița Ingrid Kempeneers a vrut să clarifice dacă șoferii români beneficiază de permisiuni speciale pentru a parca nelimitat în centrul orașului fără a plăti. Astfel, a făcut o verificare personală miercuri.

„Plângerile acestor comercianți sunt justificate. Unii consideră aceste locuri de parcare drept propriul loc permanent. Ar trebui să trimitem o amendă în România? Atunci șoferii nu o plătesc. Simți cumva că e un fel de persecuție. Dar asta nu poate continua. Așa că am chemat acum o remorcă”.

Unul dintre șoferii români care parcau zi de zi pentru mai multe ore pe Grote Markt a reacționat prompt miercuri, ieșind pe stradă. Cu toate acestea, a întârziat puțin și și-a găsit mașina în proces de a fi ridicată de un camion de tractare.

„Străinii care stau în țara noastră mai mult de șase luni trebuie să cumpere numere de înmatriculare belgiene”, mai spune primărița. „Regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Vom monitoriza acest lucru mai strict de acum înainte”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro