joi 7 decembrie 2023

Mașinile electrice nu mai sunt la modă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Șoferii nu mai vor mașini electrice. Costurile energiei electrice au crescute, iar prețurile la benzină și motorină continuă să scadă, potrivit The Telegraph.

Cei care se gândeau să își achiziționeze un model electric sunt în scădere față de anul trecut la mai puțin de o cincime, conform studiului, scrie Mediafax.

Șeful Stellantis este cel care deține Vauxhall. Potrivit acestuia, clasele de mijloc nu își pot permite costul mașinilor electrice fără sprijinul subvențiilor de stat.

Carlos Tavares, directorul executiv al Stellantis, crede că: „Cea mai importantă problemă a electrificării este accesibilitatea pentru clasa de mijloc. Cu asta ne luptăm acum – cât de repede putem reduce costurile pentru a aduce EV [vehiculul electric] la un nivel de accesibilitate pe care oamenii îl pot plăti fără subvenții”.

Costul inițial al vehiculelor plug-in a devenit de neatins pentru unii. Inflația galopantă face ca modelele să fie și mai scumpe. Un Volkswagen Golf poate ajunge la 25.000 de lire sterline, în timp ce un VW ID.3 complet electric de dimensiuni similare începe de la aproximativ 36.400 de lire sterline. 

Un alt factor este scăderea prețurilor la pompă. Mulți șoferi păstrează pentru mai mult timp mașinile pe benzină și diesel. 

Mark Oakley, director al AA Cars, spune că: „Este reconfortant pentru industria auto că atât de mulți șoferi intenționează să cumpere o mașină în acest an, deși bugetele de familie întinse îi determină adesea pe oameni să ia decizii de cumpărare diferite. Datele de căutare ale AA Cars arată că cumpărătorii manifestă un interes deosebit pentru mașinile mici, care sunt accesibile la cumpărare și ieftine de utilizat. Acest lucru poate fi, de asemenea, în spatele scăderii apetitului pentru EV-uri, deoarece acestea costă de obicei mai mult la început decât echivalentele lor pe benzină sau diesel”.

Ultimele date publicate de RAC în ianuarie arată că atunci când vorbim de costul de încărcare a unei mașini electrice pentru drumuri lungi, acesta este mai scump decât cel al alimentării echivalentelor lor pe benzină și diesel.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro