Medic șpăgar: Doamne, fereşte-mă de procurori!

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, care au instalat microfoane în cabinetul medicului, acesta se ruga în fiecare dimineață cu voce tare să fie ferit de procurori.

„Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”.

Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea tot despre mita oferită de pacienţi, rezultând că era obsedat de ban:  „Subţire de tot. 4, 5.,6…. Aaa. Bun, mă! Buuun Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

În urma percheziţiei care a fost făcută în această dimineaţă, în biroul medicului a fost găsit o adevărată avere.

„În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. -Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, potrivit Adevarul.

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis. În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat.

Comentează pe FACEBOOK