Profesorul care cerea poze nud, reabilitat de instanță

Deși fusese dat afară de la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra Neamț pentru că a hărțuit sexual o elevă, profesorul de matematica, Cristian Pipirigeanu, a fost reintegrat în învățământ. Decizia aparține instanței și în plus, cadrul didactic judecat va primi și salariile retroactiv.

„Am auzit despre faptul că profesorul Pipirigeanu ar fi avut câştig de cauză la instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Neamţ, dar până nu primim hotărârea şi motivarea acesteia nu ne putem pronunţa. Noi suntem pentru respectarea legii şi desigur că va trebui să acceptăm şi hotărârea instanţei, dar, în acelaşi timp, dacă aşa stau lucrurile, vom face şi noi recurs, ca instituţie, pentru că suntem parte în proces, aşa cum sunt sigur că vor face recurs şi cele două unităţi şcolare la care cadrul didactic este titular. Ne rezervăm acest drept procesual, pentru că apreciem în continuare că faptele care i-au fost puse în sarcină profesorului sunt incompatibile cu prevederile Statutului cadrelor didactice. Credem în continuare că articolul 260 din Legea 1/2011, a Educaţiei, a fost încălcat şi că prin comportamentul său profesorul a adus grave atingeri învăţămîntului, în general“, a declarat Mihai Obreja, inspector şcolar general Neamț.

Eleva hărţuita spunea, la vremea respectivă, că profesorul de matematica, a abordat-o cu o cerere de prietenie pe Facebook. I-a cerut să se întâlnească, dar fata l-a refuzat. Apoi acesta i-a spus că-i cumpără un buchet de flori, dar a fost refuzat, din nou. În momentul în care Cristian Pipirigeanu i-a solicitat imagini nud, aceștia vorbeau despre teme.
„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul la finalul lunii octombrie.
Iar aceasta nu era prima abordare de acest gen, după cum spunea chiar el. De mult timp cerea o fotografie nud sau „incendiară” . „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”. Ba chiar îi flutura și recompensa: „la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna.”
Eleva are 21 de ani și este la seral. Din cauza unor probleme personale, a abandonat școala ca să se angajeze.
Comentează pe FACEBOOK