luni 26 februarie 2024

Medicamentele de Răceală sau Picăturile Nazale Pot Genera Rezultate Pozitive la Testele Antidrog

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Toate medicamentele se descompun în ficat. Unele medicamente pentru tratarea răcelii și a simptomelor asociate conțin opioide. În cazul unui test de droguri, există posibilitatea să obțineți un rezultat pozitiv pentru opioide chiar și la trei zile după administrarea acestor medicamente.

Administrațiile nazale care conțin efedrină pot provoca un rezultat pozitiv la testele de amfetamine. Prin urmare, este important să fiți conștient că aceste medicamente ar putea afecta abilitatea de a conduce și ar trebui evitate atunci când sunteți la volan.

Dr. Cristian Paparău, medic primar legist, expert medico-legal: În situația în care vom efectua un drug test în următoarele zile acesta va fi poziții și nu vorbim de o reacție fals pozitivă, va fi pe bune un rezultat pozitiv.

Andreea Groza: Asta înseamnă că dacă iau această combinație, ibuprofen-codeină, pentru răceală sau o durere oarecare, nu trebuie să fiu șofer 2-3 zile.

Dr. Cristian Paparău:”Nu ar trebui să conduceți pentru că analizele de laborator și inclusiv acest drug test efectuat de poliție în trafic vor fi pozitive. Ce se întâmplă, vei fi considerat că ești sub influența substanțelor și se va deschide dosar penal.

.Până când se va definitiva cu proba de sânge de lNML și, eventual cu o expertiză medico-legală, care să spună că ați fost sau nu sub influența substanțelor psihoactive în trafic veți rămâne fără permis și cu dosar penal.”

Andreea Groza: ” Ne mai referim și la decongestionante nazale, care pot fi folosite în stări de răceală și gripă și pot sa fiu pozitivă și la o altă categorie de substanțe psihoactive”.

Dr. Cristian Paparău: ”Când vorbim de decongestionante nazale, cele conțin fenilefedrină este posibil să pozitiveze testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro