luni 17 iunie 2024

COVID-19. Măsuri dure pentru medicii demisionari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primul ministru Ludovic Orban a anunțat că medicii demisionari în plină pandemie de coronavirus își pot pierde dreptul la liberă practică. Afirmația a fost făcută în contextul în care zeci de medici din toată țara demisionează pe fondul pandemiei COVID-19, cei mai mulți dintre ei reclamând se tem că ar putea fi contaminați, deoarece echipamentul de protecție este insuficient.

De asemenea, Executivul ar putea decide extinderea perioadei de preaviz a medicilor care doresc să demisioneze.

„Trebuie să avem o consultare cu cei de la Ministerul Sănătății. Personal, nu aș opta pentru o opțiune extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Le-aș da dreptul să gândească, adică , Aș prelungi perioada de preaviz, deoarece acest lucru este posibil în perioada de urgență, prin derogare de la prevederile Codului Muncii „, a declarat Ludovic Orban, pentru Europa FM.

În România un val de medici amenință cu demisia

De la începutul crizei cauzate de noul coronavirus, medicii din mai multe spitale din țară au anunțat că demisionează. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre unitățile medicale vor fi transformate în spitale de sprijin pentru cazurile de COVID-19.

Cazuri sunt în toată țara, dar cele mai multe sunt la Brăila, în Prahova și Arad.

De exemplu, la Brăila, trei medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Brăila au anunțat să renunță la posturi.

Totodată, Călin Tiu, managerul unității medicale din județul Prahova a anunțat că ar avea nevoie de 10 medici pentru a putea gestiona situația, supă ce spitalul din Câmpina a fost transformat în unitate suport pentru pacienții cu COVID-19.

De asemenea, la Spitalul Județean Arad şase medici şi 17 asistenţi medicali şi-au anunţat demisia.

Coronavirus în România. Datele transmise de autorități

Amintim, totodată, cifrele transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică pentru România.

La nivelul țării, sunt 2.738 cetățeni infectați cu virusul COVID-19, cu 278 cazuri noi față de raportarea făcută miercuri.

Totodată, 94 de persoane infectate cu COVID-19 au murit, 267 de persoane au fost declarate vindecate, iar 78 dintre pacienți sunt internați la ATI. (Detalii AICI)

VEZI AICI DISTRIBUTIA INTEGRALĂ PE JUDEȚE A CAZURILOR

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro