sâmbătă 22 iunie 2024

Medicul fals Matteo Politi, trimis în judecată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Falsul medic italian Matteo Politi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, la un an de la depistarea faptelor sale.

Politi este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private deși nu avea dreptul să exercite profesia de medic pe teritoriul României.

„În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, potrivit news.ro

După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, însă acum este în libertate.

Anchetatorii mai afirmă că în intervalul 03.09.2018 — 04.09.2018, acesta a indus in eroare două persoane vătămate, medici – prin aceea că „s-a prezentat ca fiind numitul M.M (n.r. – Matthew Mode)„. şi că ”le-a prezentat ca adevărat faptul mincinos că în scurt timp, anume până in data de 17.09.2018, va fi proprietarul unei clinici, cu sediul în Bucureşti, deşi cunoştea că nu exista posibilitatea reală de a achiziţiona clinica în acel termen, neavând resursele financiare în acest scop – şi le-a determinat astfel să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială, al cărei administrator era, încasând suma de 13.896 lei, reprezentând chiria pentru trei luni de utilizare a unui cabinet din cadrul clinicii, cei doi medici neputând beneficia de spaţiul în cauză, întrucât nu li s-a permis accesul de către adevăratul proprietar”.

De asemenea, el este acuzat că a determinat funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să întreprindă demersurile necesare în vederea obţinerii dreptului de liberă practică, înmânându-le acte false.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro