miercuri 29 noiembrie 2023

Zilele filmului ‘Memoria Holocaustului’, la Muzeul Ţăranului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Începe cea de-a treia ediție a proiectului Zilele filmului „Memoria Holocaustului”, ce se va desfășura de vineri până duminică la Cinema Muzeul Ţăranului.

Proiectul aduce în atenţie documentare premiate cu Oscar, filme artistice şi de animaţie care prezintă un trecut ce şi-a pus amprenta asupra celor care au supravieţuit Holocaustului, asupra familiilor lor şi generaţiilor care le-au urmat.

Seria ecranizărilor începe cu „L’Origine de la violence”/”Originea violenţei”, o dramă franco-germană inspirată din fapte reale, în regia lui Elie Chouraqui, de la ora 18.00.

Ziua de sâmbătă este dedicată copiilor. Va fi difuzat filmul The Star of Andra and Tati”/ „Steaua Andrei şi a lui Tati”, de la ora 16.00.

De asemenea, de la ora 16.45, poate fi urmărit „The Lady in Number 6: Music Saved My Life”/ „Doamna de la numărul 6: muzica mi-a salvat viaţa”. Este o producţie canadiană în regia lui Malcom Clarke, Alice Sommer Herz, fostă prizonieră a lagărului de la Theresienstadt, vorbeşte despre supravieţuire, despre cum şi-a găsit un punct de sprijin în muzică şi cum percepe viaţa.

Tot sâmbără, de la ora 17.45, va fi difuzat documentarul „Numbered”/”Numerotaţi, o producţie israeliană regizată de Dana Doron şi Uriel Sinai, despre cicatricile care rămân pe viaţă şi cât de mult contau sau cum erau reduşi oamenii la simple numere în perioada celui de-al Doilea Război Mondial povestesc supravieţuitori ai lagărului de la Auschwitz.

Duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 16,00, documentarul „Dor de tine”, produs şi regizat de Mireille Abramovici, prezintă povestea de dragoste dintre Sylvia şi Isaac Abramovici, evrei români aflaţi la studiu în Franţa şi drama prin care trec în perioada războiului.

„Sobibor”, o producţie rusească în regia lui Konstantin Khabenskiy, încheie seria ecranizărilor pe tema Holocaustului, duminică, 26 ianuarie, de la ora 17,30.

Accesul la eveniment este liber, dar cu rezervarea locurilor pe eventbook.ro.

În data de 27 ianuarie se împlinesc 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro