duminică 3 martie 2024

Mesaj în limba romani pro vaccinare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

„Na dara! Nai khanci nasul! Hai te kheras o vaccino!”, în traducere „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai sa facem vaccinul!”.

Mesajul îi aparține lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, în limba romani. Acesta a lansat un mesaj video adresat comunității rome din România.

În comunicatul însoțit de înregistrarea cu Valeriu Gheorghiță, Agenția Națională pentru Romi (ANR) transmite mulțumiri coordonatorului campaniei de vaccinare pentru acest mesaj.

Președintele ANR, Iulian Paraschiv, anunță că, luni, 13 decembrie, este programată o întâlnire cu Valeriu Gheorghiță, ministrul sănătății Alexandru Rafila, secretarul de stat Raed Arafat și 1.000 de romi din administrația publică și comunitățile din România.

„Această întâlnire vine ca urmare a faptului ca și în comunitățile de romi gradul de vaccinare este redus. Președintele ANR încearcă cu ajutorul autorităților centrale să elimine fricile despre vaccinare, care au cuprins și comunitățile de romi. Dezbaterea va beneficia de traducere în/din limbile română și romani”, se arată în comunicatul ANR.

Se dorește o campanie la nivel național, chiar în comunitățile de romi, iar cei 1.000 de participanți le vor explica romilor de ce nu trebuie să se teamă de vaccinare, mai anunţă ANR.

Mesajul lui Gheorghiță nu este primul de acest fel. Pe 19 noiembrie, Anghel „Caliu” Gheorghe, cel mai vechi lăutar din Clejani, i-a îndemnat pe cei din comunitatea romă să se vaccineze.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro