duminică 14 iulie 2024

Președintele CEC e sceptic față de piața criptomonedelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Bogdan Neacșu, președintele CEC Bank a fost prezent la ultima ediție a emisiunii Selectiv cu Dan Bucura. Într-una dintre puținele sale apariții publice, președintele celei mai vechi bănci din România a vorbit despre proiectele CEC-ului, despre ce le pregătește banca românilor, dar și despre cum vede cea mai nouă piață monetară, aceea a criptomonedelor. Neacșu s-a arătat sceptic în ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede, mărturisind că personal nu și-ar băga deocamdată banii în așa ceva.

„Domeniul criptomonedelor este momentan favorabil doar persoanelor care înțeleg foarte bine fluxurile financiare și valoarea activelor. Din păcate, nu putem vorbi de o legislație specifică ce se poate aplica în acest domeniu, mai ales în Europa. Aici ne confruntăm mai degrabă cu schimburi, să le spunem fluxuri speculative. Din acest motiv, aici eu recomand foarte mută prudență”, a explicat omul care conduce astăzi CEC Bank.

În plus, Bogdan Neacșu a explicat că mirajul valorilor, al unor posibile câștiguri obținute peste noapte, atrage foarte mulți români. Dar riscurile sunt pe măsură. Iar jocul pe această piață poate aduce și foarte multă tristețe. Bancherii tradiționali nu fac în acest moment decât să observe fenomenul și să aștepte o mai bună și clară legiferare a sa, a încheiat președintele CEC Bank.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro