duminică 14 iulie 2024

Mesajul premierului Ciucă de Ziua Familiei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Duminică este Ziua Internaţională a Familiei şi Ziua Familiei Române. Cu ocazia aceasta, premierul Ciucă a transmis că programul Family Start va fi aprobat în scurt timp. Ce presupune acest lucru?  Fmiliile la început de drum vor fi sprijinite prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie, informează Agerpres.

„Respect familiile din România şi le asigur de tot sprijinul. Guvernul României şi-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile şi nu numai”, se arată în mesaj.

Pentru prima dată  în istorie, România are un minister dedicat familiei. Această instituție trebuie să vină cu soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii. La nivel guvernamental există deja proiecte de mare ajutor, mai ales în aceste momente dificile prin care trece ţara noastră.

„Am anunţat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul „Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, şi ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”.

„Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale şi riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acţiune prin care instituim la nivel naţional ‘Garanţia pentru copii’. E datoria noastră să ne asigurăm că toţi copii au acces la servicii de bază fundamentale”.

Un nou proiect de lege este în lucru. Acesta previne separarea copilului de familie. Pentru acest proiect România are la dispoziţie peste 50 de milioane de euro. Se dorește construirea unei reţele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

„Dar azi, solidaritatea noastră, sprijinul acordat în şi pentru familii le regăsim şi în căldura cu care românii au primit în casele lor familiile care au fugit din calea războiului din Ucraina. Siguranţa de care ne bucurăm acasă, în familie, ne ajută să preţuim bucuria de a fi alături de cei dragi şi să putem oferi protecţie celor siliţi să îşi lase căminul în urmă. La mulţi ani tuturor familiilor”, a mai spus premierul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro