vineri 21 iunie 2024

Mica Unire a adunat politicienii la Iași. Hora promisiunilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Unirea Principatelor Române este sărbătorită la Iaşi, prin mai multe manifestări la care participă preşedintele Klaus Iohannis, soția acestuia, Carmen Iohannis, premierul Ludovic Orban, senatorul PSD Titus Colățean, liderul Pro România, Victor Ponta, dar și multe alte oficialități de la nivel central și local.

La eveniment își anunțase participarea și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar a anunțat în utlimul moment că nu mai ajunge pentru că este bolnav.

La manifestările de la Iaşi participă 10.000 de persoane, împărțiți în două tabere: unii ia-u aplaudat pe Iohannis și guvernul PNL, iar alții i-au huiduit, arătând pancarte pe care scria ‘Vrem autostradă’

„Sărbătorim 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească. Acum mai bine de un secol și jumătate, la Iași și la București, printr-un act de mare abilitate politică, înfăptuit de înaintașii noștri, au fost puse bazele statutului român, modern. Nevoia românilor de a fi împreună a dus la Mica Unire, piatra de temelie a României moderne și europene de astăzi

Pentru noi, românii, nimic nu s-a câștigat ușor și simplu în trecutul nostru. Așa a fost și în 1859, când situația politică a Principatelor Române era extrem de complicată. Tensiunile, disensiunile politice și sociale, obstacolele interne și externe nu lipseau nici atunci, însă, în ciuda tuturor provocărilor, solidaritatea și dorința românilor de a se uni au reprezentat o forță incredibilă.

Nevoia românilor de a fi împreună a dus la Mica Unire, piatra de temelie a României moderne și europene de astăzi”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Iași.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru PSD. Acesta a reiterat încă o dată de ce în românia este nevoie de alegeri anticipate.

“Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană. Din Parlament însă, PSD vrea să blocheze toate reformele și de aceea avem nevoie de anticipate. Nu e un moft, ci o dorință stringentă a socității românești ca România să se schimbe în bine. Sunt convins că la alegeri românii vor demontra că nu nu mai acceptă persoane slab pregătite în funcții publice

Îndemn toți românii să nu mai accepte nicio atitudine ostilă dezvoltării țării. Românii și România au nevoie de Autostrada Moldovei”, a mai spus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la 161 de ani de la măreața Mică Unire, că în ultimii ani moldovenii au fost nedreptățiți și că resursele alocate pentru această regiune a țării nu au fost niciodată suficiente.

„Nu mă faceți să cred că pe aici sunt și alegători a lui Văgăridă. (….) Moldova a fost nedreptățită în ultimii 20-25 de ani. Dacă analizăm investițiile realizate în Moldova vom vedea că resursele alocate nu au fost niciodată suficiente. Obiectivul nostru principal e acela de a pune bazele unor investiții serioase în Moldova. Nu noi suntem cei care am inventat un PPP care să tragem de timp și i-am pus pe unii care nu se pricep să se ocupe. Marți în ședința de Guvern vom adopta OUG prin care punem capăt PPP. Vrem ca autostrada Moldovei să fie finanțată de exercițiul financiar multianual 2021-2027 al UE”, a declarat premierul.

Chiar dacă nu a fost prezent, Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook.

24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri şi-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern. 24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire. Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an„, susţine Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro