sâmbătă 13 aprilie 2024

Virusul ucigaș care a pus planeta pe jar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Orașul Wuhan din China și zonele limitrofe, ce cuprind o populație cât a României, au fost băgate în carantină de grad zero. Nu intră și nu iese nimeni! Autoritățile umblă costumate precum în filmele SF, iar populația e complet panicată. În toată China oamenii cad precum muștele, secerați de maladia stranie. Paranoia a lovit însă întreaga lume, mai ales de când cu sărbătorile asiatice, care generează un trafic imens în toată lumea. În Londra, spre exemplu, în aeroporturi, în gări și în multe locuri publice au apărut afișe cu avertizări privind gripa asiatică. Miercuri seară, Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății s-a reunit la Geneva pentru a analiza situația.

Cifrele oficiale sunt falsificate?

Imaginile acestea sunt tot mai dese în China

În datele trimise oficial de statul chinez apar 571 de cazuri de îmbolnăvire, în 26 de provincii. Circa 95 de bolnavi ar fi în stare gravă, în vreme ce 25 și-au pierdut viața. Ce este grav, virusul se răspândește cu o viteza fantastică, cazuri confirmate apărând în Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

Surse internaționale de presă vorbesc de o cu totul altă amploare pe care a luat-o răspândirea virusului. Se pare că oficialitățile chineze ascund gravitatea lucrurilor. În paralel, imagini cu oameni căzuți pe străzi, cu bolnavi transportați în tuburi izolate și medici camuflați până în dinți fac înconjurul internetului. Doar în Wuhan, orașul de unde se suspectează că ar fi plecat virusul, au fost blocate peste 11 milioane de oameni. Supermarketurile au fost luate cu asalt, au rămas fără produse peste noapte, iar acum oamenii s-au baricadat în case. În paralel, spitalele sunt luate cu asalt de sute de persoane care acuză diferite simptome.

Șerpii sau liliecii ar fi vinovații

Cercetătorii au utilizat o analiză a codurilor proteice favorizate de noul coronavirus și au comparat-o cu codurile proteice din coronavirusuri găsite în diferite gazde animale, precum păsări, șerpi, marmote, arici, manici, lilieci și oameni. Aceștia au descoperit că codurile de proteine​​din virus sunt asemănătoare cu cele ale șerpilor.

Totuși, la șerpi virusul ar fi ajuns de la lilieci. Șerpii vânează adesea lilieci în sălbăticie. Rapoartele preliminare indică faptul că șerpii au fost vânduți pe piața locală de fructe de mare din Wuhan, ridicând posibilitatea ca virusul să fi sărit din speciile gazdă – lilieci – la șerpi și apoi la oameni la începutul acestui focar. Cu toate acestea, modul în care virusul s-ar putea adapta atât gazdelor cu sânge rece cât și cu sânge cald rămâne un mister.
În momentul de față, aceleași virusuri pot fi transmise de la persoană la persoană. Pe traseu a fost băgată și cămila, care ar fi fost puntea de transmise de la liliac și șarpe, către om.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro