luni 26 februarie 2024

Mii de bucureșteni, fără căldură în toiul iernii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Peste 600 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură din cauza avariilor, anunță Termoenergetica. Problema este una veche. Zilnic, sute de imobile din București sunt fără apă caldă și căldură, primarul general Nicușor Dan spunând de mai multe ori că primăria poate interveni doar de urgență la avariile care se produc și că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”, potrivit Hotnews.

Consultă aici lista completă cu imobilele afectate

În București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale – undeva la 2.200.000 l/h în 2020.

În 2021 au fost modernizați 15 km de rețea primară, din 210 km.

Reparaţia ţevilor prin care circulă apa caldă în Bucureşti se va termina în 89 de ani, 8 luni şi 16 zile, spune fostul ministru Claudiu Năsui. 

„Nu este o exagerare. Atât ar dura reparaţiile sistemului de încălzire centralizată de stat din Bucureşti la ritmul actual. S-ar termina în anul 2110, iar asta cu indulgenţă şi presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, scrie Năsui pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro