Minciuna din CV-ul noului primar din Brașov

Allen Coliban, primarul Brașovului, este acuzat că a mințit în legătură cu faptul că ar fi absolvit Facultatate de Automatică și Calculatoare din București. Edilul nu doar ca nu a absolvit facultatea, ci a fost si exmatriculat si nu a sustinut niciodata licenta.

Acuzațiile vin din partea a doi profesori universitari din București: Ciprian Dobre, prodecan la facultatea respectivă, și Traian Rebedea, profesor asociat la Universitatea Politehnica din Capitală, potrivit Newsbv.ro.

„Vai de Romania fara hotie – pentru ca este o hotie sa minti ca ai o diploma. Dl. Coliban, aproape 20 de ani ati mintit ca sunteti absolvent al A&C. Acum stergeti repede urmele? Ma intreb daca un om care minte de 17+ ani este un #omnou, care va aduce schimbare reala in Romania. Si oare mai este intreg la cap sau este un om frustrat, daca a trebuit sa minta atata timp. Va dati seama ca poate acum afla toata rudele si cunostintele sale adevarul”, a scris Traian Rebedea, pe Facebook.

În urma acuzațiilor, Allen Coliban și-a modificat CV-ul atât pe site-ul Senatului, cât și pe cel al USR, precizând că nu a luat licența.

Edilul brasovean a incercat sa explice situatia pe pagina de internet colibanprimar.ro si recunoaste ca a editat ulterior informatiile.

„Am editat descrierea din CV, astfel incat sa fie clara partea legata de licenta si regret ca nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renuntat la a-mi da licenta in 2005, dupa ce terminasem anul 5 de facultate. Am avut noroc ca, din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obtinut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”, e explicatia data de Coliban, potrivit Adevarul.ro.

Comentează pe FACEBOOK