luni 25 septembrie 2023

Mineriada lui Iliescu: După trei decenii, niciun vinovat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Se împlinesc 30 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă. Șase morți, peste 1.000 de răniți, sute de persoane arestate și o intervenție în forță a minerilor împotriva protestatarilor din Piața Universității, acesta a fost bilantul mineriadei desfășurată în perioada 13-15 iunie 1990 în București.

nă acum însă au fost făcute foarte puține lucruri pentru ca vinovații să fie pedepsiți. La trei decenii distanță, nimeni nu a fost deranjat cu vreo sentinţă.

În 13-15 iunie 21990, minerii au intrat în Bucureşti, au bătut oameni şi au vandalizat toată capitala. Ţintele au fost protestatarii din Piata Universităţii, ostili regimului Ion Iliescu.

De atunci se tot caută vinovaţii. Dosarul bate pasul pe loc.

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis în judecată pe: Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al României; Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii; general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro