sâmbătă 13 aprilie 2024

Ministrul Mediului: Deșeuri din UK, arse ilegal în Ilfov

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Poluarea record înregistrată în București în noaptea de duminică spre luni a fost consecința arderilor ilegale ale gunoaielor aduse din Marea Britanie, a declarat, marți, ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru Libertatea.

„Sub apanajul importurilor de articole de uz casnic, ajung în România mari cantități de deșeuri. În ultiele săptămâni 25 de containere au fost identificate cu deșeuri în Portul Constanța și fiecare container are în jur de 20 de tone. Numai ieri, colegii de la Paza de Coastă, comisarii Gărzii de Mediu au trimis înapoi în Marea Britanie șapte containere. Toate acestea se întâmplă pentru că în Marea Britanie eliminarea unei tone de deșeuri ajunge să coste 400 de lire, iar în România 30-40 de euro. Aceste deșeuri ajung din Portul Constanța în județul Ilfov, la Afumați și în alte locații, și mare parte din aceste deșeuri sunt supuse arderilor necontrolate, ilegale”, a declarat Costel Alexe.

În același context, marți, au avut loc nouă percheziții  într-un dosar ce vizează activitatea a două firme și a mai multor persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului, anunță Poliția Capitalei.

Amintim că în 1 spre 2 martie, datele arătau depășiri cu 900% – 1.000% ale nivelului maxim admis de PM 2,5 (un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe), iar pentru PM10 (particule mari de praf), s-au înregistrat depășiri de aproape 800%.

Alexe a decis atunci să demită conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului București.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro