duminică 26 mai 2024

Când se depun actele pentru șomajul tehnic

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți, firmele, PFA-urile și alți angajați pot depune documentele pentru somajul tehnic începând de mâine, 1 aprilie.

 „Din 1 aprilie activitatea tuturor celor care solicită sprijin pentru șomaj tehnic va fi în atenția AJOFM-urilor și AJPIS-urilor. Prin cele doua ordonanțe, Guvernul vine cu sprijin pentru acoperirea salariilor în cuantum de maxim 75% pentru toți angajații cu contracte de muncă afectate de situația de criză. În egală măsură, vin în sprijinul celor care desfășoară activități prin alte forme contractuale.

AJOFM-urile din judetul in care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice, incepand de maine, astfel incat sa se inchida luna martie, solicitarile pentru primirea fondurilor in vederea acoperirii cheltuielilor pentru personalul avand contract individual de munca pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic”, a spus Alexandru.

Violeta Alexandru a precizat că angajatorii care au angajați înscriși în REVISAL ca trimiși în șomaj tehnic trebuie să depună la AJOFM o cerere, o declarație pe propria răspundere și lista angajatilor pentru care cere fondurile guveramentale.

Aceasta a mai precizat că nu este nevoie de certificat de urgență și că banii vor fi trimisi angajatorilor, din bugetul de stat, in cel mult 10 zile de la depunerea documentelor al AJPIS.

La rândul lor, angajatorii trebuie sa vireze banii angajatilor in 3 zile de cand i-au primit de la stat.

O categorie separată sunt PFA-uirile, intreprinderile individuale, cluburile sportive si angajatii cu drepturi de autor. Aceștia vor depune documentele (o cerere și o declarație pe propria răspundere) pentru somaj tehnic la AJPIS-uri, tot din 1 aprilie.

Banii pentru aceste categorii vor fi trimiși în cel mult 10 zile, a mai spus ministrul Muncii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro