Falsuri grosolane la „spitalul morții” din Suceava

Falsuri grosolane la „spitalul morții” din Suceava

Cazul celor 13 morți din Spitalul Județean Suceava, decedați la interval de o săptămână și declarați abia aseară ca infectați cu coronavirus a șocat pe toată lumea. Iese acum la iveală mizeria și ticăloșia din spitalul cu pricina, precum și complicitatea celor din conducere în încercarea de a mușamaliza situația. Toată lumea se întreabă cum a fost posibil să ascunzi 13 persoane decedate de Covid19, cum și unde au fost ținute acele cadavre în tot acest timp, precum și motivul pentru care testele lor au venit abia după 5-7 zile…

Managerul Filip se încurcă în decese și hârtii

Din momentul închiderii totale a municipiului Suceava și demararea unei investigații serioase în spital, oamenii au început să vorbească. Ies acum la iveală mușamalizările și proasta gestionare a situației, atât de către Direcția de Sănătate Publică, precum și de fosta conducere a “spitalului morții”. Manuela Trifan directorul DSP Suceava a recunoscut pentru Libertatea că nu a mai primit nicio listă cu decese din partea spitalului, de aproape o săptămână. Aseară, managerul spitalului Județean, Florin Filip a declarat că la unitatea pe care o conduce au avut loc 20 de decese. “Voi clarifica cu DSP-ul și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația…”, a concluzionat Filip.

Cum este posibil ca numărătoarea unor morți să mai aibă nevoie de clarificări?! Sau de numărători paralele?! Vorbim de instituția care și-a câștigat pe bună dreptate renumele de “Spitalul morții”, după ce aici s-a înregistrat recordul la decese și îmbolnăviri cu Covid19 în rândul medicilor. Peste un sfert din numărul total de contaminări din România sunt declarate în județul Suceava. Aceste cifre sunt cele care au dus la închiderea efectivă a municipiului și a altor câteva localități adiacente.

Cum se acoperă mizeria

Surse bine documentate din cadrul spitalului au arătat anchetatorilor adevărata situație. În intervalul 23-30 martie, la Suceava ar fi murit 20 de oameni, confirmați cu Covid19, iar spitalul sucevean a raportat 2 decese pe data de 23 martie, spunând că decesele au avut loc cu o zi înainte. Alte 2 decese au fost raportate pe data de 24 martie, iar ultimele 3 decese apar în hârtii pe 25 martie. Vorbim de un total de 7 morți “pe hârtie”, când în realitate sunt 20. De aici și cifra 13 care a apărut subit seara trecută.

Mizeriile și falsurile din acest spital au ieșit la iveală încă de acum câteva zile, în momentul îmbolnăvirii oficiale de coronavirus a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Presa a scos la iveală o listă cu pacienții testați pentru Covid 19, pe care Flutur figura ca fiind “Medic”. Pe același document, soția managerului spitalului de la acea vreme apărea ca “Asistentă”! Justificarea celor de la DSP a fost una puerilă. “Dintr-o regretabilă eroare, colega mea a bifat rubrica respectivă și de asemenea a completat greșit data recoltării”, a explicat șefa DSP. După aceste dezvăluiri, până și premierul Orban a fost nevoit să dea o reacție pe acest caz, acesta susținând că testarea prioritară a lui Flutur era necesară pentru că acesta din urmă era parte dintr-o anchetă epidemiologică. Declarațiile ulterioare ale lui Flutur, care povestea că nu știe de unde ar fi contactat boala, tind să contrazică scenariul anchetei epidemiologice.

Comentează pe FACEBOOK