vineri 21 iunie 2024

Ministrul Muncii: Salariile tuturor bugetarilor vor crește

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Salariile tuturor bugetarilor vor crește, a anunțat, joi, ministrul Muncii, Marius Budăi, la Europa FM. El a explicat că este o perioadă grea peste tot în lume, așa că e nevoie ca măsurile economice să fie contrabalansate cu măsuri sociale, în acest caz creșterea veniturilor bugetarilor.

Inițial, Guvernul voia să dea mai mulți bani doar unor anumite categorii de bugetari, de exemplu celor care lucrează cu fonduri europene, dar s-a ajuns la concluzia că măsura este discriminatorie. Astfel, toți bugetarii vor beneficia de majorări salariale de aproximativ 150 de lei. Majorarea se va încadra în bugetul existent mai spune ministrul.

„Am 10 posturi într-o instituție din care sunt 6 ocupate și 4 vacante, cele 4 n-au mai fost ocupate dar au fost bugetate la început de an și atunci există spațiu bugetar.”, a declarat Budăi.

De ce a ales Guvernul să crească salariile angajaților la stat tocmai acum, într-o perioadă dificilă financiar pentru bugetul țării, cu deficit în creștere pentru finanțarea căruia România se împrumută la dobânzi mari?

„O criză financiară nu se decontează pe populație și atunci, pentru a apăra puterea de cumpărare, practic suntem obligați să luăm acest gen de măsuri.”, explică ministrul PSD.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro