Ministrul Sănătăţii, cu ochii pe numărul de cazuri COVID

Ministrul Sănătăţii, cu ochii pe numărul de cazuri COVID

Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 ar putea atrage noi restricții. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că zonele în care apar focare vor fi strict supravegheate.

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creştere uşoară, progresivă, nu o creştere exponenţială, în măsura în care vom respecta acele precauţii, reguli de igienă şi normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauţie, normele de aplicaree privind desfăşurarea şi funcţionarea activităţilor pe care le relaxăm, atunci putem gestiona şi un număr de cazuri care va creşte de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Tătaru a vorbit şi despre condiţiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive.

„În condiţiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate şi vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderenţă, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricţii, dar se poate şi să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată, a precizat el.

Comentează pe FACEBOOK