Ţara din Europa care dă cash populaţiei ca să stimuleze consumul

Ţara din Europa care dă cash populaţiei ca să stimuleze consumul

Autorităţile dintr-un stat european au anunţat luni un set de măsuri prin care se acordă populaţiei bani gheaţă de ordinul sutelor de miliarde. Se întâmplă în Danemarca, iar scopul este acela de a stimula consumul, scrie Reuters.

Banii gheaţă ce vor ajunge la populaţie vor fi finanţaţi din alocaţia de vacanţă, care a fost îngheţată temporar din cauza Covid-19.

Până acum ţara scandinavă a injectat peste 300 miliarde de coroane în economie. Au fost oferite pachete de ajutoare care includ scutiri de la plata taxelor şi a plăţii TVA precum şi ajutoare directe. Acum însă majoritatea acestor ajutoare vor fi eliminate, a precizat Ministerul de Finanţe.

„Am decis o dată responsabilă la care vor fi eliminate pachetele de ajutoare temporare şi în acelaşi timp oferim o injecţie semnificativă în economia daneză”, a precizat ministrul de Finanţe, Nicolai Wammen.

Pe lângă banii din alocația de vacanță, se va face și o plată unică separată de 1.000 de coroane către cetăţeni în contul beneficiilor sociale şi un fond de 10 miliarde coroane pentru a sprijini companiile care se confruntă cu dificultăţi.

 

Comentează pe FACEBOOK