‘Minuni’ de primar pe final de mandat

‘Minuni’ de primar pe final de mandat

„Minunile” curg la Dimăcheni, judeţul Botoșani. În afară de faptul că e cea mai săracă localitate din județ, iar funcționarii au cele mai mari venituri, primarul perdat la alegerile din 27 septembrie s-a apucat, pe ultima 100 de metri,  să-i facă cetăţeni de onoare pe cât mai mulţi localnici şi să-i scutească de impozite şi taxe locale.

Mai exact, la cinci zile după ce a pierdut alegerile, pe 2 octombrie, primarul PSD Ştefan Cojocariu a convocat o şedinţă de Consiliu Local (CL) extraordinară în care a acordat, fără temei legal, 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale, scrie monitorulbt.ro.

Secretarul Consiliului Local Dimăcheni, Mihaela Chiriac, s-a opus, dar Cojocariu susţine că nu îl interesează ce spune aceasta şi că are de gând să facă şi alţi cetăţeni de onoare.

„Au fost făcuţi pentru merite deosebite, pentru contribuţia la bunul mers al comunei Dimăcheni. Am de gând să mai fac câţiva cetăţeni de onoare”, a declarat Cojocariu.

Sursa citată scrie că, pentru a avea o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă la Dimăcheni, trebuie să se știe că jumătate de sat e în beznă. Iluminatul public nu funcționează, iar școala și grăîdinița sunt focare de infecție.

În schimb, în cadrul Primăriei Dimăcheni salariul mediu depăşeşte 6.000 de lei, iar în ultimii ani au fost necesari bani din fondul de rezervă a Guvernului pentru plata salariilor pe ultimele luni. Acum doi ani suma alocată pe final de an de guvern a ajuns la 763.000 de lei, asta după ce la mijlocul lunii octombrie microbuzul care transporta copiii din Mateieni şi Recea la şcoala din Dimăcheni a rămas fără motorină.

Comentează pe FACEBOOK