sâmbătă 22 iunie 2024

Mizeria din spatele podului prăbușit la Neamț

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Scandalul iscat de podul proaspăt renovat de peste râul Siret, care s-a prăbușit cu mai multe vehicule pe el, a avut darul să scoată la iveală putregaiul și corupția din parohia lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Reabilitarea făcută prin celebrul program PNDL, denumit între timp „Anghel Saligni”, demonstrează fără echivoc putregaiul acestei alocări bugetare discreționare, inutile și generatoare de mare corupție. Pentru a vedea perfect aceste lucruri, este suficient sa facem radiografia investiției de care vorbim:
– Podul de la Luțca a fost reabilitat acum jumătate de an, lucrările fiind decise, scoase la „licitație” și mai apoi plătite de Consiliul Județean Neamț, beneficiarul lucrării. În momentul prăbușirii, Ionel Arsene a ieșit imediat și a încercat să se spele pe mâini de poveste, explicând că podul era încă în administrarea constructorului pentru că recepția nu era încheiată.. Cu toate astea, el fusese dat în circulație, iar așa cum vom vedea imediat, Arsene și apropiații săi se dedulciseră deja la beneficiile de imagine ale inaugurării sale.

 

Caracatița din spatele lucrărilor

Lucrările la pod au fost făcute de societatea Darcons SRL. Aceasta a primit 8,3 milioane RON pentru lucrare. Patronul societății se numește Romică Rotaru și este nimeni altul decât fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț din partea PSD. Fiul acestuia, fostul deputat PSD Alexandru Rotaru a fost inginer la firma de construcții responsabilă de lucrări. Implicarea sa în lucrare nu a fost însă asumată, un alt specialist apărând în față la momentul inaugurării.
Spectacolul grețos de la inaugurarea pe care nimeni nu o recunoaște în prezent spune totul despre vinovați, complicități și ipocrizie. Din fericire, pentru toate acestea există dovezile, atât în presa vremii, cât și pe rețelele de socializare.

Inaugurare grețoasă băgată sub preș

Cele mai clare dovezile că lucrările au fost încheiate se găsesc în contabilitate, acolo unde vedem că plățile către firma care a făcut lucrarea au fost finalizate. Există însă și altele, mult mai ostentative. Iată ce posta președintele CJ Neamț pe pagina sa de Facebook, fiind preluat chiar de către inginerul asumat al lucrări de reabilitare.

După cum vedeți, în materialele video apare ca inginer, expert și reprezentant al firmei care a făcut lucrarea un anume Emanuel Bulai. Gătit ca un adevărat profesionist, ai zice că omul este un veteran al lucrărilor în excursie. Jurnalist.ro vă prezintă însă o altă ipostază a domnului Bulai, de care multă lume a uitat:

Cu alte cuvinte, un alt PSD-ist de frunte, abonat în prezent la banii publici împărțiți cu generozitate de Consiliul Județean Neamț.
Ca să înțelegeți definitiv cât de mare este ipocrizia și fuga de responsabilitate în aces caz, încheiem acest articol cu declarația patronului Rotaru după incident: ” Noi nu am dezvelit hobanele, ca să vedem ce se întâmplă cu armăturile din interiorul hobanelor. Am respectat în totalitate proiectul pe care l-am avut la dispoziţie. Nu s-a umblat la structura de rezistenţă, aproximativ 99% deloc. Am făcut numai un fel de modernizare şi reabilitare a podului, inclusiv tencuieli la grinzi, placa de pe pod s-a făcut nouă şi s-au făcut restul modernizări, dar fără a umbla la structura de rezistenţă a podului”.
Cu alte cuvinte, omul recunoaște că cele 8 milioane și ceva de lei au fost date pentru o cosmetizare de fațadă, așa cum precizează și proiectul.
Procurorii au deschis acum 2 dosare penale pentru a investiga această mizerie. Rămâne de văzut cât de mult le va lua oamenilor legii, pentru a înțelege această încrengătură penală evidentă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro