sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Și-a despăgubit fosta soție pentru treburile casnice și îngrijirea copiilor

CITEȘTE ȘI:

spot_img

O curte de justiție din China l-a obligat pe un bărbat să o despăgubească pe fosta lui soție pentru toate treburile casnice și treburile legate de îngrijirea copiilor pe care le-a făcut de-a lungul căsiciei de șapte ani.

Judecătorii au hotărât ca Tan să o plătească pe Wang cu 30.000 de yuan, echivalentul a 4.490 de dolari, potrivit publicației chinezești Litchi News, citată de Insider.

Cei doi sunt din orașul Suzhou. Wang a fost mereu casnică și a fost principalul îngrijitor al fiului cuplului, în vârstă de șapte ani, iar Tan a lucrat.

„Wang a făcut toate treburile casei, inclusiv spălatul rufelor, gătitul, îngrijirea copiilor și cumpărăturile, așa că i-a cerut despăgubiri.

Dar domnul Tan nu a recunoscut însemnătatea treburilor casnice – acesta nu a simțit că ea a contribuit prea mult în relație din punct de vedere financiar,” a spus un grefier al tribunalului.

În urma acestui caz mulți internauți sunt de părere că despăgubirile pe care trebuie să le plătească Tan sunt prea mici.

Potrivit unui utilizator al platformei chinezești Weibo, asemănătoare cu Twitter, bărbații trebuie să contribuie la treburile casnice. Altul crede că 30.000 de yuan nu ar acoperi nici măcar costurile anuale pentru o dădacă.

Organizața pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) spune că femeile din China muncesc fără plată timp de patru ore pe zi pentru treburile casei și îngrijirea copiilor. Asta înseamnă de două ori și jumătate mai mult decât bărbații chinezi.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro