joi 28 septembrie 2023

Moartă de Covid19, adusă pe blat în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prostia și inconștiența unora întrece orice imaginație. Nicio restricție impusă de statul român nu pare de nepăcălit în aceste zile. Primul român decedat de coronavirus, o bătrână de 80 de ani, a fost repatriată pe blat, ieri, deși România a interzis ferm astfel de gesturi. Aceasta murise în Italia, la scurt timp după sora sa pe care o îngrija acolo.
Cele două trupuri au fost aduse în țară cu un transport mortuar ce primise toate actele din partea statului italian. Dornice să scape de asemenea cazuri, autoritățile din peninsulă eliberează în această perioadă orice fel de hârtii în acest sens. Cu toate acestea, statul român anunțase încă de acum câteva zile că repatrierile din zonele roșii nu vor fi permise.
Trupurile celor două bătrâne au ajuns ieri în comuna natală, Borșa (Jud Maramureș) și au fost îngropate în secret, fără slujbă și preot. Primarul din localitate, Sorin Timiș susține că autoritățile române nu au fost informare de acest caz, iar actele primite de la partea italiană au fost folosite pentru păcălirea vigilenți celor din frontieră. Potrivit acestuia, principalul vinovat în acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit să aprobe repatrierea celor două sicrie în România.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat, la rândul său corespondentului MEDIAFAX că transportul mortuar a ajuns, joi, în punctul de frontieră de la Petea și i s-a permis intrarea în țară în condițiile în care toate actele emise de autoritățile italiene – autorizații și pașapoartele mortuare, avize de transport. „Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni”, explică omul de la prefectură.
Românca decedată de coronavirus fusese internată la spitalul din Monza, regiunea Lombardia. La fel ca și sora ei, aceasta a primit rapid actele de repatriere, italienii confruntându-se în prezent cu o mare problemă privitoare la depozitarea cadavrelor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro