duminică 14 iulie 2024

Moţiunea de cenzură. Orban: PSD, l-ați slugărit pe Dragnea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Scandal în Parlament, în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL. Premierul Ludovic Orban a lansat, de la tribuna Parlamentului, un atac dur la adresa PSD, amintindu-le parlamentarilor PSD că sunt născuţi ”din pixul lui Liviu Dragnea”.

”Vreţi nu vreţi, sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veşi scăpa de stigmatul acesta toată cariera. Trei ani de zile l-aţi slugărit cu râvnă. Nu mă las judecat de voi. Aţi arătat că sunteţi în stare de sărăcie, minciună, slugănicie şi nu aţi adus nimic bun României””, a spus Orban.

”Înţeleg că aveţi probleme cu cititul, aşa că sunt înţelegător faţă de voi (n.r. după ce social-deocratul Florin Manole a omis să citească o pagină din textul moţiunii) . Vreţi, nu vreţi, sunteţi parlamentari născuţi pin pixul lui Dragnea şi nu veţi scăpa de stigmatul ăsta în toată carierea dumneavoastră, pentru că nu numai că a fost semnată candidatura dumneavoastră de vechilul stăpân, dar trei ani de zile l-aţi slugărit cu râvnă, aşi susţinut toate acţiunile care au dus la prăbuşirea imaginii României (…) şi care ne-au adus pe marginea prăpastiei Puteţi să faceţi ce vreţi nu mă las judecat de voi pentru că trei ani de zile aţi arătat clar de ce sunteţi în stare! Nu aţi adus nimic bun României! Singurul lucru care v-a deranjat şi v-a determinat să depuneţi moţiune de cenzură a fost angajarea răspunderii Guvernului pe instituirea unui regim electoral care dă un plus de democraţie, (…) care permite să schimbe primarii care şi-au bătut joc de comunităţile pe care le-au condus. Voi, având o majoritate parlamentară, ne atacaţi pe noi că am emis OUG: Voi aţi emis ordonanţă de urgenţă noaptea ca hoţii ca să scăpaţi de puşcărie hoţii care vă conduceau!”, a declarat premierul pe un ton tot mai enervat pe măsură ce îşi rostea discursul.

El a fost huiduit de parlamentarii PSD.

La rândul său, PSD-istul Florian Bodog a spus că fiecare zi cu acest prim-ministru şi cu această gaşcă de incompetenţi este încă o zi de ruşine”.

”Mi-a fost frică că rămâne moţiunea fără obiect, că îi vine rău premierului în timp ce vorbea. Un guvern care dă vina pe Parlament pentru propria incompetenţă trebuie să plece. Un guvern care nu poate guverna trebuie să plece. A venit vremea ca Parlamentul să le dea o nouă şansă: să plece. Să plece la amicii din corporaţii. Au jurat credinţă corporaţiilor pe bani mulţi. V-a plăcut ce aţi văzut la PNL în aceste trei luni?”, a întrebat Bodog d ela tribuna Parlamentului.

El a acuzat că Guvernul s-a împrumutat „la dobânzi umilitoare”, că ministrul Muncii se la „la trântă cu văduvele”, iar sănătatea este „oferită pe tavă firmelor care le plătesc salarii de mii de euro”.

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, în prezenţa a 350 de senatori şi deputaţi.

Ulterior, cuvântul a fost luat de liberalul Victor Paul Dobre, care a spus că nu există o legitimitate mai mare în democraţie decât votul.

„Astăzi aţi prezentat o moţiune a inepţiilor (…) Cum poţi să vorbeşti de privatizarea democraţiei atunci când guvernul şi noi susţinem ca cel care este ales să aibă mai multă legimitate. Aceasta este esenţa democraţiei. Această moţiune este una a fricii, a laşităţii, vă e frică de confruntare, de oameni, să vă asumaţi angajamente şi vă e frică să nu mai vedeţi primar de-al vostru la Bucureşti în acest secol. De ce vă e frică nu scăpaţi. Dacă votaţi moţiunea, deschideţi calea anticipatelor. Veţi pierde cum nu aţi pierdut nicioată în 30 de ani şi această lege democratică o vom adopta”, a spus Dobre.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro