Motivul transferului celor doi pacienți COVID de la Sibiu, în Germania

Doi pacienți în stare gravă din Sibiu, diagnosticați cu COVID-19, au ajuns vineri, 20 noiembrie, la o clinică din Germania, cu avioane plătite de ei, din cauza că spitalele publice în care erau internați, Spitalul Militar de Urgență și Spitalul Clinic Județean de Urgență, nu au ECMO, adică „plămân articial” funcțional, potrivit datelor oferite de medici.

Primul pacient transferat în Germania, de familia să din Sibiu, a fost internat cu COVID-19 în Spitalul Clinic Județean de Urgență, unde există de puțin timp un ECMO împrumutat din Clinică Polisano Medlife, dar care nu funcționează încă, din cauza că îi mai trebuie niște piese. Tocmai pentru acest „plămân artificial” familia acestui bărbat de 67 de ani a cerut transferul la o clinică din Germania.

„Este singurul apărat pe care îl avem și (…) trebuie să mai dăm niște piese, consumabile. L-am trimis dincolo (la Spitalul Clinic Județean de Urgență n.r.) de o săptămâna, încă nu l-au pus în funcție și când am întrebat de ce, ziceau că le mai lipsesc niște piese consumabile. (…) E un plămân artificial. Noi îl folosim pentru intervențiile pe cord deschis. Aparatul este funcțional, noi îl folosim și după ce ei (Spitalul Județean n.r.) nu mai au nevoie, îl luăm înapoi și îl folosim în continuare”, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul medical al Spitalului Polisano Medlife din Sibiu, medicul Paul Porr.

 Al doilea pacient cu COVID-19 care a preferat transferul în Germania, tot pentru plămânul artificial, este un bărbat cu COVID-19, internat la AȚI în Spitalul Militar de Urgență Sibiu.

Familiile acestora au apelat la avioane charter, plătite din buzunarul propriu, pentru a le da o sansă la viată rudelor lor.

Comentează pe FACEBOOK