Mușamalizare Covid la Metropolitan Residence

Un mare dezvoltator imobiliar, cunoscut pentru blocurile sale din mai multe sectoare ale Capitalei, este în centrul unui scandal legat de coronavirus. Saptămâna trecută, presa a relatat că 34 de muncitori indieni și nepalezi de pe un șantier din sectorul 4 au fost depistați pozitiv. Investigațiile ulterioare au scos la iveală că ei făceau parte dintr-o comunitate de 108 muncitori. Nimeni din presă nu a dat numele companiei și nici locațiile din Capitală în care acea firmă construiește. De ce?! Nu a fost vorba de o complicitate generalizată a presei, ci de comunicatele care au venit din partea autorităților statului. Structurile statului au evitat în mod suspect să ne spună că muncitorii cu pricina erau ai dezvoltatorului imobiliar Metropolian Residence!

 

Acum urmează partea interesantă! Scandalul muncitorilor îmbolnăviți a explodat doar în locația din Berceni. S-a dat de înțeles că doar acolo ar fi acele barăci unde sunt cazați 100 de indieni și nepalezi. În realitate, Metropolitan Development are 5 locații în prezent: Berceni, Viilor, Mihai Bravu, Metalurgiei, Nordului. Ancheta epidemiologică arată că au fost depistate focare de Covid 19 încă de pe data de 9 august. Nimeni nu a sistat activitatea după primul caz. În plus, în imobilele din Berceni sunt deja mutați proprietari, în circa 200 de apartamente. Nefiind finalizate finisajele, indienii îmbolnăviți au intrat zilnic în acele clădiri, pentru a presta diverse munci. La acest risc se adaugă libera circulație a acelorași muncitori, nu doar în timpul programului de muncă, ci și în afară. Sursele noastre spun că angajatorii de la Metropolitan au fost la curent cu primele îmbolnăviri, încă din prima parte a lunii august.

Anunțarea DSP-ului a fost făcută prima dată pe 13 august. Situația a explodat nu pentru că s-au sesizat dezvoltatorii, ci pentru că proprietarii apartamentelor de acolo i-au remarcat pe indienii bolnavi! De la acel moment a apărut o situație tensionată chiar și în firmă, angajați români făcând o mică revoltă.

 

Unul dintre patroni, condamnat penal

 

Mușamalizarea cu pricina a trezit semne de întrebare și în rândul autorităților. Dar din motive greu de înțeles, lucrurile se mișcă greu. Pe 23 august, atunci când subiectul a explodat în presă, toate autoritățile au promis anchete: Ministerul Muncii prin ITM, la Interne a ieșit Raed Arafat, Direcțiile de Sănătate Publică au primis anchete la sânge. La fel și primăriile de sector și Capitala. Vreme de 2 zile, subiectul a fost pe toate televiziunile. Astăzi, la aproape o săptămână, asistăm la o tăcere totală. NU avem rezultate, măsuri, închideri sau dosare penale.

Unul dintre cei ce dețin firma de dezvoltări imobiliare Metropolitan se numește Robertino Georgescu. În 2010, acesta a făcut un gest de o inconștiență crasă. Pe vremea aceea dezvolta un ansamblu de locuințe în Popești Leordeni. Pentru că nu avea autorizații, a vrut să se branșeze pe șest la sistemul de canalizare al localității. Și-a pus muncitorii să facă lucrarea peste noapte, fără să de afle! Doar că în gestul lor inconștient, aceștia au nimerit țeava de alimentare cu apă, în locul celei de canalizare. Vreme de luni bune, oamenii din Popești s-au spălat și au băut ceea ce deversau inclusiv din toalete apartamentele lui Robertino Georgescu!

Găsiți aici întreaga poveste:https://cetateanul.net/articol-principal/turnul-de-apartamente-pe-care-un-condamnat-robertino-georgescu-robert-negoita/

După un proces anevoios și un dosar penal instrumentat în ritm de melc, instanța l-a condamnat pe acesta la 3 ani cu suspendare… Acum, același dezvoltător a pus încă o dată în pericol sănătatea populației, iar organele statului par să fie din nou înțelegătoare. Într-un episod viitor vă vom prezenta și modul pervers prin care grupul Metropolitan vrea să pătrundă și în sectorul 1 al Capitalei. Adică acolo unde se învârt banii adevărați în imobiliare!

Comentează pe FACEBOOK