NETFLIX/YouTube renunță la HD. Google reduce debitul

NETFLIX/YouTube renunță la HD. Google reduce debitul

UPDATE: Google a anunţat vineri o reducere a debitului pe YouTube, după ce Netflix a făcut acelaţi lucru, în vederea unei reduceri a folosirii reţelei şi relaxării presiunii exercitate asupra Internetului în Europa.

 

NETFLIX și YouTube anunță că vor reduce din calitatea videoclipurilor redate pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea, întrucât milioane de oameni lucrează de acasă, iar cursurile elevilor s-au mutat pe platforme online, în contextul pandemiei de coronavirus.

Această decizie vine la cererea Comiei Europene, care a făcut apel la platformele de streaming să își limiteze serviciile.

Astfel, Youtube renunță la High Definition în Europa, oferind calitate standard la conţinutul video.

De asemenea, Neflix a anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet.

Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a spus că platformele de streaming şi companiile de telecom au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului” în timpul crizei.

Miercuri, comisarul european a vorbit la telefon cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, pe acest subiect.

Ca urmare a discuțiilor dintre comisarul (european) Thierry Breton și Reed Hastings (directorul Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania, printr-un comunicat.

 

Comentează pe FACEBOOK