joi 22 februarie 2024

Nicolae Ciucă ia Apărarea Firmelor Românești În Fața Măsurilor Fiscale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a exprimat vineri, în cadrul Şcolii de Vară a TNL de la Neptun, că este esențial să se asigure că întreprinderile din România să continue să prospere, fără a le impune sarcini excesive pentru a aborda anumite probleme.

„În ultima perioadă de timp se discută despre măsurile pe care trebuie să le luăm în ceea ce priveşte asigurarea stabilităţii fiscal-bugetare. Toate aceste chestiuni sunt asumate astfel încât să putem să menţinem reprezentarea pentru ceea ce înseamnă naţional în Partidul Naţional Liberal, adică să susţinem capitalul românesc, să facem în aşa fel încât firmele româneşti să continue să se dezvolte, să continue să îşi consolideze ceea ce au realizat până acum şi să nu le dăm în cap, împovărându-le în acest moment doar pentru a rezolva o anumită situaţie”, a transmis Ciucă, potrivit news.ro.

El a subliniat importanța evaluării impactului asupra comunității de afaceri, atât locale, cât și internaționale.

„Trebuie să vedem care sunt consecinţele asupra capitalului românesc, asupra mediului de afaceri românesc şi asupra mediului de afaceri străin pentru că avem investiţii străine directe de 10,9 miliarde. Toate aceste chestiuni se realizează doar dacă ştim să păstrăm dialogul, să avem înţelegerea şi să facem în aşa fel încât aceste fonduri să le folosim aşa cum se cuvine pentru a rezolva o situaţie şi a construi predictibilitate pentru mediul de afaceri. România are potenţial, are oportunităţi pe care atât mediul de afaceri românesc, cât şi cel străin au reuşit să le identifice şi să le folosească. Ei trebuie încurajaţi, trebuie susţinuţi, trebuie apăraţi”, a mai precizat liderul PNL.

El a anunțat, de asemenea, că Partidul Național Liberal susține diminuarea cheltuielilor din buget.

„Suntem susţinători a tot ceea ce înseamnă reducerea cheltuielilor bugetare şi reformarea aparatului de stat. Sunt elemente pe care trbuie să le gestionăm aşa cum se cuvine, nu trebuie acţionat cu brutalitate, nu trebuie să ostilizăm pe absolut nimeni. PNL este un partid care să înţeleagă şi să gestioneze situaţia, nu trebuie să o agraveze sau să genereze dificultăţi mai mari decât oricum le avem astăzi pe masa de lucru, indiferent că ne desfăşurăm activitatea în administraţiile locale sau la nivel guvernamental”, a explicat Nicolae Ciucă.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro