duminică 14 iulie 2024

Nicolicea, supărat că se desființează pensiile speciale: Loviți în cei săraci

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul deputat Eugen Nicolicea a anunțat că Asociația foștilor parlamentari, pe care o conduce, va ataca la Curtea Constituțională proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în cazul în care acesta va fi adoptat de Parlament. Nicolicea este foarte supărat că această lege „lovește în parlamentarii săraci”.

„Am spus că nu susţinem. Motivele le-am invocat acolo. Este evident că, fiind copy paste după o lege declarată neconstituţională, motivele de neconstituţionalitate subzistă şi sunt aplicabile. Dar faptul este extrem de grav, ştiind că un proiect, o propunere este neconstituţională să insişti să-l adopţi cu încălcarea Constituţiei şi a statutului. Este evident o încălcare gravă a Constituţiei şi ar trebui să preocupe opinia publică şi pe dumneavoastră, pentru că, după cum ştiţi, Constituţia este o lege şi anume legea fundamentală. Încălcarea legii se sancţionează, iar încălcarea legii fundamentale bănuiesc că este de o gravitate mai mare decât încălcarea unei legi obişnuite”, le-a declarat Nicolicea jurnaliștilor, la finalul ședinței Comisiei comune pentru statutul deputaţilor şi senatorilor, care a votat pentru adoptarea proiectului iniţiat de PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, care urmează să intre luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează Agerpres.

„Cei săraci, dacă vor ajunge în Parlament, vor fi tot timpul la mâna şefilor care nu îi vor mai pune pe listă şi aşa mai departe. Deci, acestea sunt scrise de către Curtea Constituţională”, a spus Nicolicea.

Potrivit acestuia, aproximativ 700 de foşti parlamentari sunt beneficiari ai „indemnizațiilor” și va ataca legea în instanță, dacă va fi adoptată de Parlament.

Eugen Nicolicea, care a avut șapte mandate de parlamentar al României, primește lunar o pensie specială de aproape 10.950 de lei. Când ajung la vârsta de pensionare, foștii parlamentari primesc o pensie egală cu indemnizația unui parlamentar în funcție.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro