duminică 14 iulie 2024

Nicușor Dan: Accesăm două împrumuturi/ Ce vrea să facă cu banii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Capitalei vrea să acceseze anul acesta două împrumuturi, de 150 de milioane de lei pentru investiţii şi 170 de milioane de lei pentru refinanţarea unor rate, a anunţat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Şedinţa BVB de vineri este dedicată listării unei noi emisiuni de obligaţiuni a municipiului Bucureşti, pe Piaţa Reglementată a Bursei.

Obligațiunile emise de Primăria Municipiului București intră astăzi la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București, aceasta fiind a 7-a emisiune pe care Primăria Capitalei o emite, începând cu anul 2015.

La fel ca anul trecut, emiterea obligațiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succes.

Ieri am acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020. Mulțumesc de asemenea și consorţiului de bănci care a subscris.

 Faptul că Fitch ne-a îmbunătăţit ratingul individual dovedeşte că suntem serioşi, că am recâştigat încrederea pieţei de capital şi a pieţei în general.

Plănuim să ieşim în curând cu alte două împrumuturi: 150 de milioane de lei pentru investiţii şi aproximativ 170 de milioane de lei pentru refinanţarea unor rate pe care le avem de plătit. „, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro