joi 28 septembrie 2023

Nicuşor Dan: Analiza privind noul Plan Urbanistic General, încheiată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, luni, că a fost încheiată analiza juridică legată de noul Plan Urbanistic General, municipalitatea fiind într-o relaţie contractuală cu consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură.

”Se induce ideea că singura problemă în dezvoltarea urbană a Bucureştiului este Planul Urbanistic General. Nu, e bine să avem un Plan Urbanistic General care să dea o direcţie, însă, şi acum, până la acel Plan Urbanistic General şi după acel Plan Urbanistic General, o să avem zone în Bucureşti care sunt insuficient reglementate de Planul Urbanistic General şi cel vechi şi cel nou”, a declarat Nicuşor Dan,  într-o conferinţă de presă.

”Atunci soluţia este ca autoritatea locală să aibă iniţiativa să dezvolte planuri urbanistice zonale pe suprafeţe mai mari, în general, suprafeţele fostelor zone industriale care sunt în interiorul oraşelor şi alte zone care, pe măsură ce oraşul s-a extins, au devenit de dezvoltate. În acest sens am constituit în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Zona Metropolitana Bucuresti  o structură de urbanism care să fie în dialog cu dezvoltatorii şi care să elaboreze temele de proiecte pe aceste dezvoltări de zone, numai că o analiză urbană serioasă durează, mai ales când tu nu ai datele de bază. De exemplu, care este raportul între reţeaua de şcoli, unde sunt şcoli şi unde ai densităţi de populaţie şi unde trebuie să mai aduci unităţi şcolare”, a explicat Nicuşor Dan.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro