duminică 14 iulie 2024

Rafila: Tot mai multe cazuri de Covid/Ce măsuri se iau

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Aproximativ 15.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu faţă de perioada similară anterioară, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a precizat că săptămâna trecută erau internaţi circa 1.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 86 la ATI. Dintre aceştia 68 nu erau vaccinaţi anti-COVID.

„În săptămâna precedentă au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt cazuri de reinfecţii. În unităţile sanitare de profil sunt în acest moment internate 1.410 persoane ceea ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate conform planului de rezilienţă”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în săptămâna precedentă au fost înregistrate 33 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 22 la bărbaţi şi 11 la femei.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că în ultimele trei săptămâni s-a înregistrat o dublare săptămânală a numărului de cazuri de COVID-19.

„Număr paturi ATI – 1.847, ocupate 86. Nu avem niciun copil internat în secţiile de terapie intensivă. Din paturile alocate copiilor la nivel naţional sunt ocupate 225. Practic, în ultimele trei săptămâni, am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a explicat Alexandru Rafila. 

Ministrul a recomandat persoanelor care se testează singure şi care au simptome să se izoleze, pentru a-i proteja pe cei din jur.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro