duminică 14 iulie 2024

Nicuşor Dan anunţă extinderea semaforizării inteligente în Bucureşti

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicuşor Dan anunţă extinderea semaforizării inteligente în Bucureşti, într-un proiect care se va derula în patru etape. Prima etapă vizează 85 de intersecţii care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală. Studiul de fezabilitate pentru proiect este estimat la 3,4 milioane de lei.

”Extindem semaforizarea inteligentă în Capitală. Am convenit, în cadrul unui grup de lucru format la nivelul PMB, varianta finală a caietului de sarcini prin care vom achiziţiona studiul de fezabilitate aferent acestei investiţii. Potrivit proiectului, modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se va face în patru etape distincte”, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei.  

Nicuşor Dan a precizat că, în primă etapă, vor fi modernizate şi, după caz, reconfigurate, 85 de intersecţii aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni. 

”Etapa a doua prevede creşterea capacităţii centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecţiile deja integrate în sistemul centralizat, dar şi extinderea acestuia la alte intersecţii din Bucureşti. Etapele 3 şi 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecţiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraş”, a mai transmis primarul.  

Acesta a precizat că valoarea estimată pentru achiziţia studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane lei fără TVA. 

Primarul a explicat că, în parteneriat cu primăriile de sector, a depus cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea proiectului. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro